Etapp 1 gravstensinventeringen klar

Första delen av gravstensinventeringen är genomförd.Under våren har vi tagit 4800 foton. Varje sten avbildas med 2 till 3 bilder på varje sten. Antalet stenar/gravar vi har fotograferat är cirka 1800 st. Efter fotograferingen har Urban Marcus namnat alla bilder efter platsen där de står, ex: Kv B:001, Kvarter B gravplats 1. Vi har utgått från databasen “Begravda i sverige2”. Databasen är installerad på datorerna i Forskarsalen. Nu återstår arbetet med inskrivningen i gravstensregistret på Rötter:s hemsida. Webbadressen är http://grav.rotter.se. Här kan man söka efter gravstenar i hela Sverige. Databasen är dock inte komplett, beroende på om kyrkogården är inventerad.
När det gäller Ivetofta kyrkogård, så har vi förhoppningsvis, registrerat alla gravar till årets slut.

Vi har funnit en gravsten i kvarteret B. På den står det Hustrun Ida Jonsdotter, född 1852 Död 1894, Edenryd. Vi hittar inte namnet i gravstensregistret. Inte heller i någon av kyrkoböckerna för dessa år. Tips till epost: ordf_bsf@sgf.m.se är välkomna.

I övrigt önskar styrelsen er en bra släktforskarhöst.

Det här inlägget postades i Bloggpost, Gravstensinventering. Bokmärk permalänken.